Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

"Ο.Λ.Π.ικη ΚΑΤΟΧΗ με σημαια ΚΙΝΑΣ για την ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΆΚΙΑ και μέρους των ΣΕΛΗΝΙΩΝ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.


Πηγή:
                                                                      Η Σαλαμίνα που μας αξίζει

Άρθρο του φίλου της σελίδας μας κου Κρίτωνα Βλάχου τ.Αντιδημαρχου Αμπελακιων , με αφορμή το χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση για το Master Plan της Cosco σχετικά με την Σαλαμίνα.

"Ο.Λ.Π.ικη ΚΑΤΟΧΗ με σημαια ΚΙΝΑΣ για την ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΆΚΙΑ και μέρους των ΣΕΛΗΝΙΩΝ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.
Όσοι παραστηκαμε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβουλιο για το θέμα του Master Plan του ΟΛΠ, για το οποίο βγήκε μόνο ένα Χλιαρό ψήφισμα κατά του ΟΛΠ,επιβεβαιώσαμε τους ΦΌΒΟΥΣ ΜΆΣ. 
ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Λ.Π στην Σαλαμίνα είναι ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΚΑΤΟΧΉΣ και μάλιστα παρανομης.
Ξεκινησε με αναγκαστικες πράξεις επί χούντας και δεν λέει να σταματήσει εδώ και 50 χρόνια. 
Σήμερα ο Ο.Λ.Π στους χάρτες του ζητάει ΕΠΈΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΝΤΕΗΝΕΡΣ (ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΆΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΊΔΑΜΕ )μετα την Λιμιωνα μπαίνοντας στις παρυφές των Σεληνιων.Ας δούμε λίγο την ιστορία. 

1.Ο εν λόγω Οργανισμός (όσο ήταν κρατικος)ουδέποτε αποζημιώσε την ιδιοκτησία Διαμαντη που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του ΤΥΜΒΟΥ. 
Αρνήθηκε λόγω μεγάλου τιμηματος και η απαλλοτριωση χάθηκε. ....Να δω πως θα κάνουν ανάπλαση και εργα σε ξένη ιδιοκτησία. 

2 Πολλές φορές προσπάθησαν είτε να φέρουν επικινδυνα υλικά, είτε να ΚΆΝΟΥΝ ΝΕΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΈΣΑ ΣΕ ΖΏΝΗ ΑΠΌΛΥΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ, είτε έφεραν μελέτη επί πασαλλων είτε γέμισαν Ναυάγια τον χώρο. Πάντα έφεραν την Καταστροφή. 
Τώρα που ανέλαβαν οι Κινέζοι το ΤΑΙΠΕΔ. εξαιρεσε στην παραχώρηση την Ζώνη Α απόλυτου προστασίας γιατί τους ήταν άχρηστη.(Μετά από αγώνα της Επιτροπής Διασωσης). 

Τιμω την επιτροπή που το πετυχε.
Τιμω κυρίως όμως όσους το 2001 ΕΠΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΎΧΑΜΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΥΤΉ Η ΜΕΓΆΛΗ ΖΏΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΜΕ ΝΌΜΟ. 
Φοβόμαστε τότε την ιδιωτικό ποίηση του Ο.Λ.Π που ήρθε λίγα χρόνια μετά.
Επρεπε στην παραχώρηση να εξαιρέθει όλη η περιοχή. ,. 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: 

Στην ουσία χρειάζεται μια ζώνη προστασίας από την ΦΛΩΡΕΝΤΊΑ και μετά. Πρέπει να σώσουμε το Αρχαίο Λιμάνι και να ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΏΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΆΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΊΩΝ ΜΠΕΚΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΗ που βρίσκονται σε ζώνη Α απολυτου προστασίας!!!Στην ανάγκη να μεταφερθούν στο Πέραμα η σε ζώνη Β όχι όμως πέραν της Φλωρεντίας. Μόνο έτσι θα σωθεί και θα ΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που έχει ευρήματα στην ξηρα και την θαλασσα(Κατουλα και Λωλος οι αρμόδιοι να μιλήσουν. ).

Έτσι θα σωθεί η Σαλαμίνα μας.

Αν η Cosco θέλει ξενοδοχεία (που θέλει στον πειραια)να φτιαξει ένα κοντά στον αρχαιολογικο χωρο ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ ΝΑ ΒΛΈΠΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΊΑ ΜΆΣ. 

Αν θέλει ανάπτυξη ας φτιάξει ένα μοντέρνο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΘΚΈΝΤΡΟ(γραφεία και παροχή υπηρεσιων) σε ζώνη Β εναρμονισμενο στο περιβάλλον για να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ. 

Λύσεις υπάρχουν αρκεί κάνεις να τις δει και να τις προτείνει.

Η Σαλαμίνα ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΡΟΈΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΆΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΏΝΗΣ. 

Έχει προοπτική ήπιας τουριστικής ανάπτυξης μεγάλη ιστορία και ΣΠΟΥΔΑΊΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ελπιζω οι Κινέζοι (Αρχαίος και σημαντικός πολιτισμος) να καταλάβουν τι εννοω...Μέχρι στιγμής οι δικοί μας δεν καταλαβαίνουν. ....

Χρειαζεται ΔΗΜΌΣΙΟΠΟΊΗΣΗ και ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ. ..Δείτε στον χαρτη με το σημείο Ι (Γιώτα κεφαλαιο χρώμα ροζ) που θέλουν να φθάσουν! 

ΕΣΎ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΉΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου