Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ενωμένοι ΟΛΟΙ μαζί παρέχουν για όσο χρειαστεί και με κάθε τρόπο άμεση αλληλεγγύη και βοήθεια στους πληγέντες

Μάνδρα. 16 Νοέμβρη, Ημέρα: Πέμπτη και ώρα 07.00π.μ.. Δεκαέξι νεκροί, 21 τραυματίες και εικόνες βιβλικής καταστροφής είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής καταιγίδας και χαλαζόπτωσης που συνεχίζει να πλήττει τη δυτική Αττική.
Τόνοι λασπόνερα από το αποψιλωμένο όρος Πατέρα, υλικά και περιουσίες (ρούχα, φωτογραφίες, οικοσυσκευές, κουβέρτες και δεκάδες προσωπικά αντικείμενα) επιπλέουν στο δρόμο.
Η πόλη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με αυτοκίνητα σφηνωμένα σε στενά, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο σε κεντρικούς δρόμους και την πλατεία Κοροπούλη να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε χωματερή. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και παντού ηχούν σειρήνες περιπολικών, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής.








Από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς θεομηνίας στη Μάνδρα Αττικής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η Περιφέρεια, η Περιφερειακή ενότητα Νήσων Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, η «Αλληλεγγύη για Όλους» και η Ανθρωπιστική Οργάνωση «Στάση Ζωής» δράση της οποίας είναι και το ¨Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας» ενωμένοι ΟΛΟΙ μια γροθιά βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να παράσχουν για όσο χρειαστεί και με κάθε τρόπο, άμεση αλληλεγγύη και βοήθεια στους πληγέντες.
Διατέθηκαν 150 κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες προσφορά της δομής αλληλεγγύης «Δικαιόπολη», διατέθηκαν 8 τόνοι νερού και πρώτες ύλες, προσφορά του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας), τρόφιμα έχει διαθέσει και η «Αλληλεγγύη για Όλους», ενώ η Δομή Σίτισης Αλληλεγγύης Σαλαμίνας διέθεσε 400 μερίδες φαγητού και 150 κιλά ψωμί.
Ευχαριστώ προσωπικά απο καρδιάς για την άμεση ανταπόκριση τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων κ. Χατζηπέρο για το Van που μας διέθεσε μαζί με τον οδηγό του, τον Πρόεδρο ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας)κ. Μιχάλη Μυτιληνάκη για τους 8 τόνους νερού και τις πρώτες ύλες που μας παρείχε, τους φίλους και συναγωνιστές απο την «Αλληλεγγύη για Όλους» τον κ. Κώστα Βενιώτη και τον Χρήστο Προβέζη, τους «φούρνους» της Σαλαμίνας τον κ. Γκοτζαμάνη, το “House of Bread”, και τον κ. Μόγια για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου τον κ. Μιχάλη Κορρό για το νοιάξιμο και την έμπρακτη στήριξή του! Το ψωμί που μας εξασφάλισε για αύριο με την ευγενή δωρεά απο τον φούρνο, του κ. Φραγκιά.
Ένα τεράστιο Ευχαριστώ στους συνεθελοντές και φίλους μου που βοήθησαν με την ψυχή τους ώστε να πάμε όλοι για ύπνο «ήσυχοι» γιατί δεν αφήσαμε τους συνανθρώπους μας μέσα στο κρύο, πεινασμένους και νηστικούς...
Συνεχίζουμε αύριο πρωί πρωί αντλώντας δύναμη και κουράγιο απο τον κόσμο που βάλλεται και αντέχει!!!!!
Και αύριο αλλά και για όσο διάστημα χρειαστεί...ΟΛΟΙ εμείς καθημερινά θα είμαστε εκεί, κοντά στους συμπολίτες μας με την ελπίδα να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι εν ζωή και να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου