Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ. ....

Πηγή:

Η κα Μαίρη Παπίστα- Σταυριανέα είναι η πρώτη γυναίκα Δημοτική σύμβουλος και εξελέγη το 1959 με τον μειοψηφίσαντα συνδυασμό του υπόψ. Δήμαρχου Μπόγρη. Ιατρός παθολογος και σύζυγος του γνωστού δερματολόγου Σταυριανέα, αδελφού του καθηγητή  Δερματολογίας του Παν. Αθηνων. Ήταν τελειόφοιτη, όταν εξελέγη μέσα σε ένα δύσκολο ανδρο- κρατούμενο περιβάλλον. Αγωνίστηκε για τις γυναίκες (που λίγα χρόνια πριν είχαν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου) και για μια καλύτερη Σαλαμίνα.

Η ίδια αν και στην Αντιπολίτευση (Δήμαρχος Λουκάς) έδωσε μάχες και τις κέρδισε. Και όταν άργησε ο ΟΤΕ να φέρει τα πρώτα τηλέφωνα, πήρε δημ .Συμβούλους και κινητοποίησε όλη την Ε.Ρ.Ε (ήταν στέλεχος της νεολαίας), για να φέρει τα πρώτα τηλέφωνα στην Σαλαμίνα.
Βοηθούσε πάντα τους Σαλαμίνιους όπου κι εργάστηκε, στο Ι. Κ.Α και στο ιδιωτικό της ιατρείο στην Αθήνα. 
Πάντα πρόθυμη πάντα αποτελεσματική. Είναι ένας ευγενής άνθρωπος με περίσσευμα ψυχής. Μετά την συνταξιοδότηση της μένει μόνιμα στην Σαλαμίνα. 
Την ευχαριστούμε για ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα, διότι παραμένει άνθρωπος χαμηλών τόνων,διανύοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής της. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πολύ αργότερα στην Κοινότητα Αμπελακίων εκλέγεται η πρώτη γυναίκα το 1975 η κα Μαρίκα Βλάχου-Τομαζινάκη. 
Αργότερα εκλεγονται γυναίκες στα Σελήνια και το Αιάντειο.
Η κα Μαίρη Σταυριανεα είναι μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της!
Ακόμη και σήμερα μας συμβουλεύει. 
ΑΛΛΆΞΤΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΆΝΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου