Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έχει φτάσει η ώρα που θα πρέπει να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τα Σελήνια μας, και πρέπει να ξεκινήσουμε να το κάνουμε.

Αναδημοσίευση από

Θα μπορούσαν τα Σελήνια μετά την ρύπανση που υπέστησαν -και που ακόμα υποφέρουν απ'αυτήν-, να αξιοποιήσουν αυτό το γεγονός και να το μετατρέψουν από αρνητικό σε θετικό;
Τα Σελήνια έχουν την ευκαιρία να γίνουν το μέρος που θα θυμόμαστε όχι για τη ρύπανση αλλά σαν το τόπο που την αντιμετώπισε και τα κατάφερε.

Είναι στο χέρι των κατοίκων, των συλλόγων, των επαγγελματιών ( αλιείς, μαγαζάτορες κτλ ) και του Δήμου να μπορέσουμε με κατάλληλες πρωτοβουλίες, ήδη από τώρα , να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα.
Επιστήμονες και περιβαλλοντικοί σύλλογοι (Πέριβος κτλ) θα πρέπει να ξεκινήσουν επαφές , να συντονιστούν, και όλοι μαζί να προτείνουμε λύσεις.
Ο Δήμος θα μπορούσε να τις υλοποιήσει διεκδικόντας κονδύλια και ένταξη σε ανάλογα προγράμματα
Ιδέες ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται από πολλές πηγές. Εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου με τον πεζόδρομο, ανάπλαση των παραλιών, βελτίωση των υποδομών στο λιμανακι του Αγ.Νικόλαου καθως και του ΝΑ.Ο.Σ, δημιουργία ένος περιβαλλοντικού σημείου - περίπτερου ενημέρωσης, κά. Θα πρέπει να ακουστούν και άλλες ιδέες πιο συγκεριμένες από όλους τους φορείς.
Έχει φτάσει η ώρα που θα πρέπει να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τα Σελήνια μας, και πρέπει να ξεκινήσουμε να το κάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου