Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ;;;;;

Ο πρώτος στην Ελλάδα ενταγμένος σε επιτήρηση – μνημόνιο Δήμος Σαλαμίνας, αν και δυνητικός δικαιούχος δεν υπέβαλε αίτηση για την δημιουργία και λειτουργία «Κέντρου Κοινότητας» !!!

Σύμφωνα με την από 13-7-2016 ΑΤΤ025  πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμοι της Περιφέρειας, με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, καλούνταν  να υποβάλουν  πρόταση  για την επιχορήγηση έργου (πράξης) µε την ονοµασία: «Κέντρο Κοινότητας ∆ήµου ……………..»
Η προκηρυσσόµενη πράξη αφορούσε στη δηµιουργία και λειτουργία, από τους δυνητικούς δικαιούχους, ∆οµής µε την ονοµασία «Κέντρο Κοινότητας» για 3 έτη.
Με βάση την οικεία ΚΥΑ, τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθµού στην εφαρµογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σηµείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών µε όλα τα Κοινωνικά Προγράµµατα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέµβασης του «Κέντρου Κοινότητας».
Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με μεταγενέστερη πρόσκληση της συμπεριέλαβε και τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, με κατοίκους κάτω των 10.000.
Έτσι ο μοναδικός Δήμος της Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο δεν δημιουργήθηκε και δεν θα λειτουργήσει «Κέντρο Κοινότητας» είναι ο Δήμος Σαλαμίνας, γιατί δεν υπέβαλε αίτηση !!!
Τρία  τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Η Δημοτική Αρχή του χρεωκοπημένου Δήμου Σαλαμίνας,
είτε θεωρεί ότι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας είναι πλούσιοι και δεν χρήζουν κοινωνικής προστασίας,


είτε, όπως ακούγεται, θεώρησαν ότι τα «Κέντρα Κοινότητας» αφορούν τους μετανάστες και δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν την πρόσκληση της Περιφέρειας, 


είτε, όπως αναρωτιέται το blog «ΛΑΪΚΗ ΠΑΤΡΩΝ» http://laiki-patrwn.blogspot.gr/2017/03/blog-post_9.html

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου