Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.Κ.Ε κα ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝTΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στα πλαίσια ενημέρωσης των Βουλευτών Β Πειραιά όλων των κομμάτων για το δασικό πρόβλημα της Σαλαμίνας σε συνάρτηση με τους δασικούς χάρτες οι οποίοι σύντομα θα αναρτηθούν, επισκεφθήκαμε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου στη Βουλή την Βουλευτή της Β Πειραιά του Κ.Κ.Ε κα Διαμάντω Μανωλάκου , η οποία λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην συγκέντρωσή μας την Κυριακή 19 Μαρτίου.
Αφού συζητήσαμε με την κα Μανωλάκου διεξοδικά το δασικό θέμα της Σαλαμίνας τονίζοντας ότι στη Σαλαμίνα όλοι αγόρασαν νόμιμα αγροτεμάχια και δεν υπάρχουν καταπατήσεις, ζητήσαμε την έμπρακτη βοήθεια της σε δύο θέματα. Πρώτον να ανασταλούν τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις μέχρι ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών ,το οποίο είναι διαχρονικό και πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Για τον σκοπό αυτό παραδώσαμε φάκελο με εμπεριστατωμένα στοιχεία καθώς επίσης δύο έτοιμες τροπολογίες για αναστολή των προστίμων και των κατεδαφίσεων. Δεύτερον τονίσαμε στην κα Μανωλάκου ότι πρέπει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών να αναγνωρίσει η πολιτεία τους οικισμούς και να σταματήσει η ομηρία των πολιτών.Αναφέραμε επίσης την θετική νομοθετική ρύθμιση περί οικιστικής πύκνωσης η οποία όμως πρέπει να έχει και συνέχεια.Η κα Μανωλάκου έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα , τονίζοντας μάλιστα «ότι δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε σπίτια και πρέπει οι περιοχές αυτές να ενταχθούν στο σχέδιο και φυσικά πρέπει να σταματήσει η ομηρία»
Η κα Μανωλάκου δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα μας απαντήσει στο αίτημά μας για αναστολή των προστίμων και των κατεδαφίσεων, αφού συζητήσει με τους νομικούς της Συμβούλους.
Στη συνάντηση παραβρεθήκαν επίσης και οι Πρόεδροι Συλλόγων των Περιοχών Λουτρακίου κ. Ζήνδρος Θανάσης και Λευρεωτικής κ. Πολύκαρπος Σερέτης οι οποίοι έχουν παρόμοια προβλήματα με την Σαλαμίνα.


Για τον Πανσαλαμίνιο Σύλλογο για την επίλυση του δασικού προβλήματος

Μάνος Δερτούζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου