Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η «Ημέρα της Γυναίκας» αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας

Η 8η του Μάρτη είναι μια μέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  8 του Μάρτη, σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας, που έγινε το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίες.

Σήμερα θυμόμαστε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών, που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τον ρου της Ιστορίας. Από την κατοχύρωση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τις διεκδικήσεις τους μέσα από το φεμινιστικό κίνημα για ίση πρόσβαση στην Παιδεία, για ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα στην εργασία.
Η «Ημέρα της Γυναίκας» αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της  στην οικογένεια και στο κοινωνικό  σύνολο.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες και ειδικά στην Ελληνίδα μάνα, που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της ζωής που διανύουμε, αγωνίζεται για να εξασφαλίσει στους γύρω της ένα χαμόγελο και έναν καλύτερο κόσμο.
Η μνήμη είναι αρετή και η διατήρηση της χρέος.
Γιάννης Τσαβαρής
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου