Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ν. 4404/8-7-2016 «για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13 Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.»

Πολύς λόγος γίνεται μετά τα δημοσιεύματα για την προσεχή έλευση πλωτών δεξαμενών στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου η COSCO να αναβαθμίσει την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τηρείται σιγή ιχθύος  και ουδεμία επίσημη ανακοίνωση υπάρχει για τις επιπτώσεις που θα έχει για την Σαλαμίνα  η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ο.Λ.Π. Α.Ε. στη COSCO.
Δημοσιεύουμε αυτούσιες τις σελίδες της σύμβασης παραχώρησης, που αφορούν την Σαλαμίνα (Κυνόσουρα & Ψυτάλλεια).

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!


Α) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3.1 περιοχή Λιμένος
Η χερσαία Λιμενική Ζώνη περιλαμβάνει όλες τις χερσαίες εκτάσεις από τον λιμένα Ζέας έως τον Προβλήτα Ε στο Πέραμα, την χερσόνησο της Κυνόσουρας, συμπεριλαμβανομένου τμήματος του κόλπου των Αμπελακίων και τα νησιά Ψυτάλλεια, Χοιράδες και Αταλάντη.



Β) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3.5 Εξαιρούμενοι Χώροι και στοιχεία
ΜΕΡΟΣ Ι
ΧΩΡΟΙ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΑΝΩΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
4)περιοχή Δήμου Σαλαμίνας
Θαλάσσια και χερσαία έκταση την περιοχή του Όρμου Αμπελακίων (χώρος θαλάσσιας έκτασης 152.000 τ.μ. και χώρος χερσαίας έκτασης 51.300 τ.μ. και η έκταση στο ύψωμα της Κυνόσουρας 19.000 τ.μ.)
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ‘Η/ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ.
(Εξαιρούνται σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης του 2002)
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
__Ο κολπίσκος στην νότια ακτή της χερσονήσου της Κυνόσουρας
__Κτίριο κλειστού γυμναστηρίου στη χερσόνησο της Κυνόσουρας
__Συγκρότημα ιδιωτικών ακινήτων στη χερσόνησο της Κυνόσουρας
__Η περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνη Α» (ΦΕΚ 305/Β/1982, 1459/Β/2001 και 1324/Β/2001) με εξαίρεση:
α) τα ναυπηγεία που λειτουργούν στην περιοχή
β) την περιοχή κεραίας κινητής τηλεφωνίας
γ) τα ιδιωτικά ακίνητα κατά μήκος της νότιας ακτής της χερσονήσου
δ) το περίγραμμα ακτογραμμής της περιοχής που νοείται ως νοητή γραμμή που συμπίπτει με τα πραγματικά γεωγραφικά όρια της προς την θάλασσα, τα οποία ορίζονται αποκλειστικά με σκοπό να πραγματοποιηθεί ο αντίστοιχος καθορισμός της Θαλάσσιας Λιμενικής Ζώνης, με την επιφύλαξη των συγκεκριμένων περιορισμών του Παραρτήματος 6.2.(β)


Γ)ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6.2 (β)Κανόνες και Κατευθυντήριες Γραμμές Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγράμματος και μελέτης Διαχείρισης.
V. & VI Μπορεί να επιτρέπει την αναβάθμιση ή την κατασκευή νέων ναυπηγοεπισκευαστικών εγκαταστάσεων ..... και νέων Ναυπηγείων κατά μήκος της ακτογραμμής της νήσου Ψυτάλλειας και προς την ανοικτή θάλασσα ….. για να διασφαλίσει τις πλωτές δεξαμενές που υποστηρίζουν την λειτουργία του νέου Ναυπηγείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου