Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η γαλάζια νοθεία στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και η... «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Άρον άρον προσπάθησε να «κλείσει» η ΝΔ το σκάνδαλο πλαστοπροσωπίας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ρωτάει ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν η συμφωνία αλήθειας που εξαγγέλλει περιλαμβάνει και... πλαστοπροσωπίες.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΑΔΕΔΥ.

 Τότε, άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Απόστολος Παπαντώνης, ο οποίος είναι μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και μέλος της ΔΑΚΕ, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του να ψηφίσει αντ’ αυτού...

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Λίγη ώρα αργότερα περιπολικό έφτασε έξω από το NOVOTEL και προσήγαγε το στέλεχος της ΔΑΚΕ προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακοτρείο Ειδήσεων ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο. Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Καυστική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σκάνδαλο στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης (φωτογραφία), έστειλε «αντικαταστάτη» στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών.
 
Για... κακή το τύχη, όμως, ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω.
 
Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα,  για όλα «φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς»...

http://www.stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου