Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Εγκατάλειψη και ολική καταστροφή στην κατασκήνωση της Φανερωμένης - Βεβήλωσαν μέχρι και το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων!

Το πάλαι ποτέ καμάρι της Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος, οι κατασκηνώσεις στο δάσος της Φανερωμένης, έχουν αφεθεί εδώ και χρόνια στο έλεος του χρόνου και των διαφόρων εισβολέων.
Οι εικόνες της εγκατάλειψης και της καταστροφής είναι τόσο τρομακτικές που μόνο θλίψη και οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ειδικά αν έχεις ζήσει κάποια ξένοιαστα καλοκαίρια της παιδική σου ηλικίας σ' αυτές τις εγκαταστάσεις, τότε ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.



Εδώ κάποτε υπήρχε η είσοδος
ότι απόμεινε από τα μαγειρείο 

Οι κατασκηνώσεις ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980 με δωρεά της αείμνηστης Λέλας Γρηγοριάδου και λειτούργησαν μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 προσφέροντας καλοκαιρινές διακοπές σε χιλιάδες παιδιά από όλες τις περιοχές της Μητρόπολης (Σαλαμίνα, Μέγαρα, Ελευσίνα, Μάνδρα).  Από εκεί και πέρα αφέθηκαν στο έλεος τους. 

Η Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για το κατάντημα, επικαλείται την κακή οικονομική κατάσταση και δεν προτίθεται να φτιάξει τίποτα στο χώρο. 
το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων

Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε μέχρι ένα σημείο.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως η Μητρόπολη επέτρεψε να βεβηλωθεί το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων και γιατί τόσα χρόνια το αφήνει εκτεθειμένο σε κάθε ιερόσυλο; Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τη συντήρηση και τη διατήρηση αυτού μικρού και πανέμορφου ναού;
το βεβηλωμένο ιερό

Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω ένα τελευταίο ερώτημα. Το μοναστήρι της Φανερωμένης αλλά και όλοι οι ιερείς του νησιού τι κάνουν γιαυτό;

Ένα τόσο όμορφο εκκλησάκι μέσα στο δάσος θα μπορούσε εύκολα να αξιοποιηθεί.


πόρτες και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ξηλωμένες 

η Αγία Τράπεζα

οι πόρτες ξηλωμένες 



Θα επανέλθουμε αύριο με νέα δημοσίευση και φωτογραφική ξενάγηση στους εκ βάθρων κατεστραμμένους χώρους της κατασκήνωσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου