Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα η εκδήλωση απόδοσης του Σκοπευτηρίου στο δήμο και το λαό της Καισαριανής, χαιρετισμός από τον Αλ. Τσίπρα

Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης προσκαλεί στην εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σκοπευτηρίου την Κυριακή 2/10 και ώρα 19.00

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στις 7μμ, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.


Η πρόσκληση του ΠΣΑΕΕΑ
O ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παραχώρηση της χρήσης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο Δήμο και στο λαό της Καισαριανής την Κυριακή 2.10.2016 και ώρα 7:00μ.μ.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής θα διευθύνει το έργο του Καταχνιά που καλύπτει το τρίπτυχο Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση σε στίχους του Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων του Νικηφόρου Βρεττάκου.


Ερμηνεύουν:
Οι τραγουδιστές
Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Ιωάννα Φόρτη
Αφηγητής ο ηθοποιός
Άγγελος Αντωνόπουλος
Συμμετέχει:
η Μεικτή Χορωδία της ΕΡΤ σε διδασκαλία της Νεκταρίας Παλέτσου και η λαϊκή ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή :
Νεοκλής Νεοφυτίδης - πιάνο
Γιάννης Σινάνης – μπουζούκι
Στάθης Σαββίδης – μπουζούκι
Μανώλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα
Αντώνης Παπαγγελής – κιθάρα
Τεό Λαζάρου – μπάσο
Μάνος Αβαράκης – φυσαρμόνικα
Νίκος Παπαναστασίου – ακορντεόν
Πάνος Πανόπουλος – ντραμς.

 
Ο Λεοντής έγραψε την Καταχνιά το 1963 και είχε στόχο την απόδοση τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν σε τούτον εδώ το χώρο. Ως εκ τούτου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και σημαδιακή στιγμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά το έργο αυτό ερμηνεύεται στον τόπο του θυσιαστηρίου.
Η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα ανεκπλήρωτο αίτημα των κατοίκων της πόλης της.
Ωστόσο η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, που αντανακλά σε όλο τον ελληνικό λαό.
Με τιμή,
Τα μέλη του ΠΣΑΕΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου