Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ: AΝΗΘΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Αναπίτρεπτες και ανήθικες ενέργειες ενάντια της Μονής της Φανερωμένης που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Η Μονή της Φανερωμένης δεν είναι ένα απλό Μοναστήρι, είναι ένα θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο που δίκαια αποτελεί με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τα δύο μεγαλύτερα σημεία αναφοράς του νησιού. 

Δυστυχώς πρωτοφανείς ενέργειες εις βάρος της Μονής συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό από κύκλους που θέλουν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κύρος της Μονής. Με «ανώνυμες καταγγελίες» ( άραγε πόσο ανώνυμες είναι;) τόσο στην αστυνομία όσο και στην Επιθεώρηση εργασίας, κατηγορούν την Μονή ασύστολα και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Μοναστηριού από γνωστούς – άγνωστους κύκλους. Φυσικά οι κατηγορίες πέφτουν στο κενό, αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι οι ενέργειες εκείνων που θέλουν να εκθέσουν τη Μονή.
Έχουμε ηθική υποχρέωση όλοι και πολύ περισσότερο αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο το Ιερό – θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο που κοσμεί το νησί μας.
Καλείται η Δημοτική Αρχή η οποία με πολύ επιπολαιότητα και διαπραγματευτικό ερασιτεχνισμό, συγκρούσθηκε με την Μονή για το θέμα της εμποροπανήγυρης, να δώσει τέλος σε αυτήν την αντιπαράθεση και να ξεκαθαρίσει το σκηνικό τώρα.
Οφείλει και έχει ηθική πολιτική υποχρέωση να δώσει στην δημοσιότητα , σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημάρχου, την ΟΜΟΦΩΝΗ όπως γράφηκε , γνωμοδότηση των 3 νομικών του Δήμου βάσει της οποίας θα πρέπει η Μονή, η οποία είναι ιδιοκτήτης της περιοχής, να παραχωρήσει ( με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα) χώρο στο Δήμο και ο Δήμος να εκμισθώσει κάτι το οποίο είναι αντίθετο με την ισχύουσα νομοθεσία.
Όσο δεν δίδεται στην δημοσιότητα η σχετική γνωμοδότηση και το θέμα είναι σε εκκρεμότητα, η Δημοτική Αρχή δεν είναι μόνο πολιτικά έκθετη, αλλά δίνει το δικαίωμα να συνεχίζεται ένας ανήθικος πόλεμος εις βάρος της Μονής, όχι μόνο με ανώνυμα και αισχρά σχόλια στο διαδύκτιο που διαβάζουμε, αλλά πλέον και ανώνυμες καταγγελίες σε Δημόσιες αρχές, που στόχο έχουν να υποβαθμίσουν τον τεράστιο θρησκευτικό και ιστορικό ρόλο της Μονής.

ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου