Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Χωρίς φόβο και πάθος του Μάνου Δερτούζου. Bαριά πολιτική ήττα της Δημοτικής Αρχής η αντιπαράθεση με την I. Μονή Φανερωμένης

Παραμονή της Φανερωμένης σήμερα της πιο μεγάλης γιορτής του νησιού και τα σύννεφα της αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου Σαλαμίνας και Ιεράς Μονής πλανώνται πάνω από το ψυχρό τοπίο που έχει δημιουργηθεί, και γίνεται ακόμη ψυχρότερο, αφού για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια δεν θα γίνει το συνηθισμένο Πανηγύρι στον Ιερό χώρο της Μονής.
Αλήθεια πως ξαφνικά προέκυψε θέμα αντιπαράθεσης με το Μοναστήρι;
Πως ξαφνικά το Μοναστήρι περιφράζει με συρματοπλέγματα τον χώρο του;
Πως ξαφνικά μετά από πολλά χρόνια ύπαρξης της Μονής, οδηγείται στον Εορτασμό της να μην γίνει Πανηγύρι;
Ποιοι έφταιξαν; Μήπως έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί;

Ας τοποθετηθούν λοιπόν οι αρμόδιοι οι οποίοι δημιούργησαν για πρώτη φορά κλίμα αντιπαράθεσης με την Μονή.
Η Μονή Φανερωμένης είναι κομμάτι της Ιστορίας του νησιού μας και χρειάζεται σεβασμός από όλους.
Σε όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση, αρκεί αυτοί που προσπαθούν για την λύση τους, (και ειδικά σε θέματα που έχουν σχέση με την εκκλησία) να έχουν καλή πρόθεση, να έχουν ταπεινότητα, καθόλου έπαρση και αλαζονεία και τότε οι λύσεις έρχονται.
Η σύγκρουση του Δήμου Σαλαμίνας με την Μονή Φανερωμένης, που πήρε τεράστιες διαστάσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με παρούσα την Ηγουμένη, μοναχές και την Νομικό Σύμβουλο της Μονής, δεν είναι σύγκρουση μόνο με την Μονή.
Είναι σύγκρουση με όλη την εκκλησία της Σαλαμίνας και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.
Ο Δήμος Σαλαμίνας με την επιπόλαια διαχείριση του θέματος, έδωσε το δικαίωμα να ακούγονται φωνές μίσους κατά της Μονής, που διαβάζουμε όχι μόνο στα ανώνυμα σχόλια αλλά και επώνυμα.
Ξαφνικά τίθενται θέματα διεκδίκησης του χώρου της Μονής, αγνοώντας όλοι, ότι ο χώρος είναι Ιδιωτικός και ανήκει στην Μονή. Αυτοί που έπρεπε να υπερασπιστούν τον Ιερό χώρο είναι οι ηθικοί αυτουργοί του κλίματος που έχει δημιουργηθεί.
Η αντιπαράθεση του Δήμου Σαλαμίνας με την Ι. Μονή Φανερωμένης αποτελεί μια βαριά πολιτική ήττα της Δημοτικής Αρχής η οποία και έχει την ευθύνη της αντιπαράθεσης.
Άρθρο από το προσωπικό του Face Book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου